AMP Capital och Infracapital tar över energiföretaget Adven

Nyheter 05.01.2016

EQT Infrastructure säljer Adven Group, ett energiföretag med verksamhet i Finland, Sverige och Estland, till ett konsortium bestående av investeringsfonderna AMP Capital och Infracapital. Försäljningen kommer att slutföras i januari.

Jakobsbergs Centrum byter till förnybar geoenergi från Adven

Nyheter 22.12.2015

Jakobsbergs Centrum blir det största köpcentrumet i Sverige som konverterar till förnyelsebar geoenergi för värme och kyla. Genom att använda geoenergi från Adven sänks köpcentrumets energibelastning för värme och kyla med upp till 65 procent.

Enycon byter namn till Adven Värme

Nyheter 03.11.2015

Tidigare i år fortsatte Adven sin expansion i Sverige genom förvärvet av fjärrvärmebolaget Enycon. För att tydliggöra att Enycon tillhör Advengruppen byter bolaget namn till Adven Värme.

Advens expansion i Kista fortsätter – franskt bolag ny kund

Nyheter 20.10.2015

Adven har tecknat avtal med bolaget AXA Investment Managers – Real Assets (AXA IM – Real Assets) gällande geoenergi för en av deras fastigheter i Kista. Avtalet följer ett paneuropeiskt investeringsmandat från den franska pensionsfonden ERAFP och är i linje med AXA IM – Real Assets ambition att förbättra fastighetens hållbarhetsprofil genom att röra sig bort från fossila energikällor. Affären innebär att Adven försörjer fem kontorsfastigheter i Kista, motsvarande ca 100 000 kvadratmeter, med värme och kyla från förnybar geoenergi.

Vällingbysinglar paras ihop med förnybar geoenergi

Nyheter 21.08.2015

De tre fastigheterna Singeln 1, 14 och 15 i Vinsta i Vällingby konverterar nu till förnybara geoenergileveranser från Adven. Fastigheterna omfattar sammanlagt cirka 30 000 kvadratmeter och fastighetsägaren är Ekenman Fastigheter AB. Singeln–fastigheterna används för såväl kontor som skola och hotell. Området Vinsta i Vällingby ligger i direkt anslutning till kommande Förbifart Stockholm.

Adven tar klivet in på fjärrvärmemarknaden – förvärvar Enycon

Nyheter 30.06.2015

Energibolaget Adven expanderar i Sverige genom att köpa upp värmebolaget Enycon AB. Affären utgör en del av Advens tillväxtstrategi på den svenska marknaden. I dag erbjuder Adven värme-och kylaleveranser baserat på geoenergi för kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter, men kommer genom detta förvärv nu även att kunna erbjuda fjärrvärme för kunder i både privat och offentlig sektor.

Adven på plats i Almedalen

Nyheter 29.06.2015

Adven deltar i Almedalsveckan för att vara med och diskutera framtidens energilösningar

27 000 kvadratmeter chokladfabrik byter till förnybar energi

Nyheter 10.06.2015

Chokladfabriken i Sundbyberg, historiskt kallat Marabouhuset, uppgraderar nu sin energiförsörjning och byter till geoenergi. All värme och kyla till fastigheten kommer nu att komma från miljövänlig bergvärme, och den tillförda energin beräknas minska med upp till 70 procent. I dag är Chokladfabriken en modern kontorsfastighet där 1 000 personer jobbar varje dag.

Eco2 Energy byter namn till Adven

Nyheter 15.01.2015

I maj 2014 förvärvade den finska energikoncernen Adven det svenska bolaget Eco2 Energy. Nu byter Eco2 Energy namn till Adven som ett led i företagets expansion i Sverige för att erbjuda fastighetsägare såväl som industrin totallösningar för värme- och kylaleveranser baserat på förnyelsebar energi

Ytterligare två Kistafastigheter väljer geoenergi från Adven

Nyheter 28.10.2014

I Stockholmstadsdelen Kista ökar geoenergi stort med Areim i täten, som väljer att försörja ytterligare två av sina fastigheter med grön värme och kyla. Genom att värma och kyla kontor med geoenergi minskar energibelastningen med upp till 70 % och möjliggör ytterligare miljöcertifiering.

Bonsky