Jakobsbergs Centrum har den första kombinerade solcells- och geoenergianläggningen

Nyheter 25.06.2018

Jakobsbergs Centrum har fått en solcellspark på taket. Centrumet har nu den första kombinerade solcells- och geoenergianläggningen som installerats i ett köpcentrum i Sverige. Tillsammans med geoenergianläggningen kommer cirka 78% av all värme och kyla som förbrukas av Jakobsbergs Centrum att tillverkas lokalt på plats.

Ekologisk geoenergi en konkurrensfördel för lyxhotell

Artikel 19.06.2018

Gröna värderingar och hållbarhet är växande trender inom hotell- och resebranschen. Internationella turister som reser till de nordiska länderna för frisk luft och naturupplevelser uppskattar ekologiska hotell. För hotell som satsar på hållbarhet är uppvärmning med geoenergi, det vill säga bergvärme, inte bara ett försäljningsargument, utan även ett smart ekonomiskt val.

”Varför skulle jag upphandla energi som tjänst, då vi klarar oss med nuvarande koncept?”

Blogg 15.05.2018

När vi på Adven diskuterar energifrågor med företag stöter vi ofta på rentav felaktiga invändningar och antaganden om upphandling av energilösningar. ”Vi har ordnat det” och ”Vi vill producera vår energi själva” återkommer i diskussionerna. Låter det bekant? Har det hänt att du själv har sagt så? Vi sammanställde några synpunkter på de invändningar vi oftast får höra i diskussionerna.

Adven hjälper företag att göra cirkulär ekonomi till en lönsam affär

Artikel 19.04.2018

BSAG skyddar Östersjön genom att få företag att förbinda sig till olika aktiviteter för att rädda vår förorenade nationalskatt och förbättra dess tillstånd. Adven Recovery bidrar till denna förändring genom att berätta för företag hur cirkulär ekonomi kan bli en lönsam affär.

BSAG: Ny EU-förordning skapar nya affärsmöjligheter inom återanvändning av näringsämnen

Artikel 20.03.2018

Baltic Sea Action Group bedriver påverkansarbete för Östersjön både bland företag och på den politiska arenan. En kommande lagförändring om tillverkning av gödsel från återvunnet råmaterial är en stor arbetsseger för stiftelsen.

Operatören känner anläggningen som sin egen ficka

Artikel 22.02.2018

Thomas Nyholm började som anläggningsoperatör på Adven i början av 2017. Han ansvarar för Advens biobränsleeldade energianläggning i Hangö, som producerar ånga till enzymtillverkaren Genencors produktionsprocesser.

Advens ekologiska energilösningar populära i Hangöregionen

Artikel 15.02.2018

Finlands sydligaste stad Hangö är ett starkt område för Adven med många anläggningar nära varandra, vilket skapar synergifördelar i fråga om både underhåll och bränsleinköp. Anläggningarnas restvärme tillvaratas dessutom i stadens fjärrvärmenät, som också drivs av Adven.

Laholms största industri blir 100% fossilfri med Adven

Nyheter 06.02.2018

Svenska kärnmaterial-producenten Diab AB har tecknat ett avtal om hetvatten och värme med Adven. Genom att byta till biobränsle blir Diabs produktionsanläggning i Laholm 100% fossilfri år 2019.

Havreskal blir till energi på Hankkijas fabrik i Åbo

Nyheter 30.01.2018

De stigande bränslepriserna och klimatmålen har fått industrin att leta efter alternativa förnybara bränslen i sin närhet. Hankkija har tecknat ett leveransavtal för energi med Adven till sin fabrik i Åbo. Ångan som fabriken behöver kommer framöver att produceras genom eldning av havreskal, en av fabrikens restprodukter.

3 skäl att välja geoenergi för ditt logistikcenter

Artikel 16.01.2018

Logistikföretag är alltmer måna om att utveckla sitt samhällsansvar och minimera verksamhetens miljöpåverkan. Samtidigt är de varierande energipriserna ett ständigt problem och det kan kännas hopplöst att budgetera energikostnaderna. Geoenergi erbjuder ett ekologiskt, stabilt och ekonomiskt lönsamt alternativ för uppvärmning och kylning av logistikcentren.

Bonsky