Projektledare inom avancerade miljöriktiga energilösningar

Nyheter 29.01.2019

Efterfrågan på våra tjänster ökar kontinuerligt och vi söker nu en Projektledare till vårt team i Stockholm. Hos Adven får du vara med och driva framgångsrika projekt inom avancerade miljöriktiga energilösningar.

En energilösning som femstjärnig service – hur går det till?

Blogg 15.11.2018

Att bygga en energilösning innebär alltid ett omfattande projekt. Adven erbjuder sina energi- och vattenlösningar i form av tjänster som inte belastar kundens organisation eller balansräkning.

Drifttekniker till Advens nya fossilfria anläggning i Laholm

Nyheter 24.10.2018

Efterfrågan på våra tjänster ökar kontinuerligt och vi söker nu en Drifttekniker till vårt team i Götaland.

Undvik energilösningar som inte skapar affärsfördelar

Blogg 18.10.2018

Hur kan du säkerställa tillväxt och konkurrenskraft för ditt företag i framtiden? Den första tanken för många är att investera i kärnprocesser, operativ effektivitet eller nya produkter och innovationer. Att skapa tillväxt kräver dock nästan alltid också investeringar i infrastruktur som stödjer tillväxten, och miljöaspekterna måste alltid beaktas.

Konceptutveckling av cirkulära lösningar – hur går det till?

Blogg 27.09.2018

Recovery eller cirkulära lösningar kan effektivisera energiförbrukningen inom industrin och minska utsläpp eller slöseri med resurser. Hur går man till väga för att skapa ett slutet kretslopp från konceptutveckling till färdigt system?

Innovativa energilösningar för stora livsmedelsföretag

Blogg 27.08.2018

Adven erbjuder innovativa energilösningar åt den nordiska och baltiska livsmedelsindustrin. Ett partnerskap med oss ger kunden möjlighet att fokusera på sin egen kärnverksamhet. Våra specialister kan identifiera potentiella utvecklingsområden och bidra med insikter för att utveckla energilösningarna.

Välkommen som kund hos Adven Energilösningar

Nyheter 29.06.2018

Välkommen som kund hos Adven Energilösningar I juli förra året bildades E.ON Värme Lokala Energilösningar AB och bolaget förvärvades sedan av Adven Värme AB i december. Den 1 juli 2018 byter nu E.ON Värme Lokala Energilösningar AB namn till Adven Energilösningar AB. Samtidigt övergår fakturering, kundtjänst och övrig service till Adven. I övrigt blir det ingen skillnad för dig som är kund: alla leveransavtal, serviceavtal och övriga åtaganden fortsätter gälla med oförändrade villkor.

Jakobsbergs Centrum har den första kombinerade solcells- och geoenergianläggningen

Nyheter 25.06.2018

Jakobsbergs Centrum har fått en solcellspark på taket. Centrumet har nu den första kombinerade solcells- och geoenergianläggningen som installerats i ett köpcentrum i Sverige. Tillsammans med geoenergianläggningen kommer cirka 78% av all värme och kyla som förbrukas av Jakobsbergs Centrum att tillverkas lokalt på plats.

Förnyelsebar geoenergi en konkurrensfördel för lyxhotell

Artikel 19.06.2018

Gröna värderingar och hållbarhet är växande trender inom hotell- och resebranschen. Internationella turister som reser till de nordiska länderna för frisk luft och naturupplevelser uppskattar ekologiska hotell. För hotell som satsar på hållbarhet är uppvärmning med geoenergi, det vill säga bergvärme, inte bara ett försäljningsargument, utan även ett smart ekonomiskt val.

”Varför skulle jag upphandla energi som tjänst, då vi klarar oss med nuvarande koncept?”

Blogg 15.05.2018

När vi på Adven diskuterar energifrågor med företag stöter vi ofta på rentav felaktiga invändningar och antaganden om upphandling av energilösningar. ”Vi har ordnat det” och ”Vi vill producera vår energi själva” återkommer i diskussionerna. Låter det bekant? Har det hänt att du själv har sagt så? Vi sammanställde några synpunkter på de invändningar vi oftast får höra i diskussionerna.