Fabrik i Vihtavuori halverar sin vattenförbrukning

Artikel 25.04.2019

Nammos fabrik i Vihtavuori har sedan 1920-talet använt vatten från en närliggande sjö för att få tillgång till kyla. Sedan vattennivåerna i sjön började sjunka för några år sedan har Nammo vidtagit flera åtgärder för att minska sin vattenförbrukning.

Ny energieffektiv indunstningslösning under uppbyggnad åt skogsbolaget Kotkamills

Artikel 04.04.2019

En av världens mest energieffektiva anläggningar för indunstning av svartlut med hjälp av MVR-teknik håller just nu på att byggas på Kotkamills pappersbruk öster om Helsingfors. Detta är ett av Advens hittills största indunstningsprojekt och den första i detta slag för pappersbruk.

Drifttekniker till Advens anläggningar i Sollefteå

Nyheter 02.04.2019

Vi söker en ansvarstagande Drifttekniker som är redo att anta utmaningen att leverera enligt de krav som kunderna har på oss som energileverantör.

Sales Manager till kontoret i Stockholm

Nyheter 02.04.2019

Adven växer och ska utöka med en Sales Manager till kontoret i Stockholm. Som Sales Manager kommer du att arbeta mot stora aktörer på den svenska marknaden och hjälpa dem med deras investering för hållbar utveckling inom energi och vatten.

Den cirkulära ekonomin främjar avfallsreducering – skapar besparingar och intäkter från restflöden

Artikel 27.03.2019

Nästan alla industrier skapar restflöden – råmaterial, energi eller kemikalier – som går till spillo efter tillverkningsprocessen. Idag är det dock möjligt att återanvända resterna direkt i produktion eller att sälja dem vidare efter bearbetning. Hur ser situationen ut i ert företag?

Adven står bakom färdplanen för en fossilfri uppvärmningssektor

Nyheter 20.03.2019

För att uppnå visionen att bli ett av världens första fossilfria länder måste uppvärmningssektorn förbättras ytterligare. Därför har ett stort antal aktörer inom värmesektorn, inklusive Adven, ställt sig bakom en färdplan för att uppnå ett fossilfritt Sverige, som idag överlämnas till regeringen.

Arctic Paper tecknar avtal med Adven om hållbar energiförsörjning för pappersbruket i Munkedal

Nyheter 14.03.2019

Den europeiska papperstillverkaren Arctic Paper har slutit ett långsiktigt avtal med energibolaget Adven om hållbar energiförsörjning till pappersbruket i Munkedal.

Anläggningsansvarig till Malmö

Nyheter 07.03.2019

Efterfrågan på våra tjänster ökar kontinuerligt och vi söker nu en anläggningsansvarig till vårt team i Götaland. Med den spännvidd av anläggningar som ryms inom vårt ansvar i denna region, finns stora möjligheter att erbjuda varierande och intressanta arbetsuppgifter.

Adven Estland utnämnd till årets "Smart Industrialist"

Nyheter 05.03.2019

Adven Estland har blivit utnämnd till årets "Smart Industrialist" för ett pågående projekt inom dataanalys och visualisering. Utmärkelsen syftar till att uppmärksamma företag som bidrar till ökad tillväxt och produktivitet i den estländska ekonomin.

Klimatsmartare mässor under Vasaloppet

Nyheter 13.02.2019

Vasaloppet och Adven färdigställer i år uppvärmningen av samtliga mässtält med förnyelsebara råvaror. Arbetet med att fasa ut dieseluppvärmningen i Vasaloppets mässtält i Sälen, Mora och Oxberg påbörjades 2017 och slutförs nu med pelletsuppvärmning i Sälen samt grön el i Oxberg. Något som kommer att göra merparten av Vasaloppets uppvärmning helt fossilfri 2019.

Vill du hålla dig uppdaterad på utvecklingen inom vatten- och energilösningar? 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev