Att köpa energi som tjänst frigör kapital för bättre ändamål

Artikel 04.06.2020

Industriföretag ansvarar ofta för sin egen energiproduktion för att säkerställa en stabil och pålitlig energiförsörjning. Genom att istället överlåta energihanteringen till en expert kan man både frigöra kapital och samtidigt öka leveranssäkerheten.

Ragn-Sells satsning på flygaska får miljonstöd från Klimatklivet

Nyheter 13.05.2020

Miljöföretaget Ragn-Sells projekt för behandling av och utvinning av salter ur flygaska får 51 miljoner kronor i investeringsstöd från Klimatklivet. I projektet samarbetar Ragn-Sells med Adven.

Adven bygger biogasanläggning i finska Hangö

Nyheter 05.05.2020

Adven har utvecklat en lösning för produktion av biogas baserat på kväverik biomassa. Den nya anläggningen stärker den cirkulära ekonomin i området kring Hangö.

Vi söker en Sales Engineer till kontoret i Stockholm

Nyheter 24.04.2020

Adven växer och utökar med en Sales Engineer. Du kommer att arbeta mot stora aktörer inom kemisk, process- samt produktionsindustri och ge tekniskt säljstöd till Advens investeringar för hållbar utveckling inom energi och vatten.

Mot nya höjder med stark kompetens inom konceptutveckling

Artikel 17.04.2020

För att uppnå vår vision om att bli bäst i världen i vår bransch fokuserar vi just nu särskilt på tre strategiska kompetenser. En av dessa är konceptutveckling som handlar om vår förmåga att designa tekniska lösningar som på bästa sätt möter kundernas behov.

Henrik Johansson Casimiro blir ny vd för Adven

Nyheter 02.04.2020

Adven tillsätter ny vd i Sverige. Efter 3 händelserika år av tillväxt lämnar Ilkka Niiranen över stafettpinnen till Henrik Johansson Casimiro som utsetts till ny vd av styrelsen.

Adven säkerställer driften för våra kunder i samband med COVID-19

Nyheter 13.03.2020

COVID-19 (coronavirus) fortsätter att påverka hela samhället, samtidigt som viktig infrastruktur så som energileveranser måste fungera som vanligt. Vi på Adven har vidtagit preventiva åtgärder och kan försäkra att vi har en kontinuitetsplan för att säkerställa driften av våra anläggningar för att vi ska kunna fortsätta våra leveranser även om spridningen av viruset intensifieras.

Från nödvändigt ont till industrins bäste vän

Nyheter 14.02.2020

Slam kallas den restprodukt som bildas efter rening av avloppsvatten. Slammet består av vatten samt allt från kväve och fosfor till olika tungmetaller eller kemikalier. Nya regleringar kring slamhantering och deponering gör att företagen måste ta nya grepp om sina avfallsflöden.

Vi söker konceptutvecklare

Nyheter 16.01.2020

Efterfrågan på våra tjänster ökar ständigt och vi söker nu ytterligare två tekniska konceptutvecklare/processingenjörer till Advens huvudkontor i Stockholm.

Spillvärme används till framtida produktion av råvaror till elbilsbatterier

Nyheter 14.01.2020

Metallföretaget Terrafame kommer att börja producera processånga genom återvinning av värme från sina vätgasanläggningar. Tekniken är sedan länge beprövad på kraftverk, men detta är första gången tekniken kommer användas vid en vätgasproduktionsanläggning.

Vill du hålla dig uppdaterad på utvecklingen inom vatten- och energilösningar? 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev