Driven och affärsmässig Fuel Manager till Adven

Du kommer att ha det övergripande ansvaret för bränsleförsörjningen till våra anläggningar i Sverige. I huvudsak innebär rollen att du ansvarar för inköp av bränsle till våra produktionsanläggningar av fjärrvärme och energi till industrin. Du kommer att följa bränslemarknaden och löpande arbeta med att bevaka och bedöma hur den utvecklas samt utveckla strategier för hur vi inom Adven ska agera på marknaden.

Du har ett delegerat budgetansvar och i rollen arbetar du med både marknadsanalys och inköp av bränsle. Vi har höga ambitioner att ha branschens effektivaste energisystem där du har en nyckelroll kopplat till logistik och kvalitet inom bränsleförsörjningen. Ditt ansvar är för samtliga bränslebehov Adven har, från el och olja till biobränsle samt avfall. Hållbarhet genomsyrar det vi arbetar med och bränsleförsörjningen är en central del i det arbetet.

Som Fuel Manager har du ett stort geografiskt arbetsfält då du besöker våra egna anläggningar såväl som leverantörer. Våra anläggningar finns i hela Sverige, från Skåne till Norrland och består huvudsakligen av fastbränslepannor designade för biobränslen. 

Du följer marknaden och positionerar oss rätt i förhållande till den. Du gör regelbundna uppföljningar av leveranser, kvalitet etc. Du har en tät dialog med chefer och anläggningsansvariga samt även med vår försäljnings och projektorganisation där du bidrar med bränslemarknadskompetens kring kommande och pågående projekt.

Du kommer till exempel att:

  • ansvara för kort- och långsiktig bränsleförsörjning av samtliga bränsleslag
  • ansvara för bränslemarknadsbevakning
  • ansvara för kort- och långsiktig bränslestrategi
  • samarbeta och koordinera bränslemarknadsfrågor med kollegor i Finland och Baltikum
  • identifiera förbättringsmöjligheter
  • arbeta tillsammans med sälj- och projektorganisationen kring kommande projekt

Du rapporterar till COO som du har ett nära samarbete med.

Vårt svenska huvudkontor ligger i Stockholm på Sveavägen men stationering är möjlig på ett flertal orter då Adven har verksamhet och kontor i stora delar av Sverige.

Den vi söker:

Vi tror att du har en relevant teknisk eller ekonomisk utbildning eller skaffat dig likvärdig kompetens genom mångårig erfarenhet inom branschen. Du har ett stort intresse för bränslemarknaden, är kommersiellt erfaren där du har lätt att skapa förtroende för dig. Du tar dessutom ansvar och ägarskap för ditt ansvarsområde.

Du trivs att jobba i team med andra människor och har ett nyfiket sätt vid problemställningar och har ett planerande arbetssätt. Vi tror att du har erfarenhet av bränslemarknaden eller liknande samt mångårig erfarenhet.

Du är en självgående och strukturerad person som håller en god kontakt med våra leverantörer och samarbetspartners för att upprätthålla och förbättra goda relationer. Du är väl förtrogen med att arbeta i Office samt relevanta datoriserade styrsystem. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Hållbarhet och socialt ansvar är hörnstenar i vår verksamhet.

Adven är ledande i Sverige inom sin nisch där man bygger, äger, driver och övervakar anläggningarna i egen regi. Vi låter våra kunder få tillgång till avancerade miljöriktiga energilösningar utan att behöva investera. Hos oss är SAFETY-arbete högt prioriterat vilket vi ser som en självklarhet att du tillämpar i ditt arbete.

Miljöfokus är en integrerad del av vår dagliga verksamhet. På Adven tror vi på hållbarhet och arbetar mot att bli den ledande leverantören av energiproduktion och applikationer med låg miljöpåverkan. Vi utvecklar ständigt nya sätt att utnyttja geoenergi, biobränslen och spillvärme.

Join our ADVENture!

Den svenska verksamheten är i stark expansionsfas. I en trygg men dynamisk start-up miljö får du möjligheten att vara med och bygga en verksamhet tillsammans med ett sammansvetsat team i Stockholm och utveckla Adven i Sverige. Till din hjälp finns också kollegor på moderbolaget i Finland.

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss och Adven vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Vi räknar med tillsättning av tjänsten snarast möjligt.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan med CV och personligt brev till jobb@adven.com så snart som möjligt.  

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta COO Henrik Johansson Casimiro på 0730–499321. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram mot din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter vid ansökan:

Klicka här

 

Share