Adven tar klivet in på fjärrvärmemarknaden – förvärvar Enycon

Nyheter 30.06.2015

Energibolaget Adven expanderar i Sverige genom att köpa upp värmebolaget Enycon AB. Affären utgör en del av Advens tillväxtstrategi på den svenska marknaden. I dag erbjuder Adven värme-och kylaleveranser baserat på geoenergi för kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter, men kommer genom detta förvärv nu även att kunna erbjuda fjärrvärme för kunder i både privat och offentlig sektor.

Adven på plats i Almedalen

Nyheter 29.06.2015

Adven deltar i Almedalsveckan för att vara med och diskutera framtidens energilösningar

27 000 kvadratmeter chokladfabrik byter till förnybar energi

Nyheter 10.06.2015

Chokladfabriken i Sundbyberg, historiskt kallat Marabouhuset, uppgraderar nu sin energiförsörjning och byter till geoenergi. All värme och kyla till fastigheten kommer nu att komma från miljövänlig bergvärme, och den tillförda energin beräknas minska med upp till 70 procent. I dag är Chokladfabriken en modern kontorsfastighet där 1 000 personer jobbar varje dag.

Eco2 Energy byter namn till Adven

Nyheter 15.01.2015

I maj 2014 förvärvade den finska energikoncernen Adven det svenska bolaget Eco2 Energy. Nu byter Eco2 Energy namn till Adven som ett led i företagets expansion i Sverige för att erbjuda fastighetsägare såväl som industrin totallösningar för värme- och kylaleveranser baserat på förnyelsebar energi

Ytterligare två Kistafastigheter väljer geoenergi från Adven

Nyheter 28.10.2014

I Stockholmstadsdelen Kista ökar geoenergi stort med Areim i täten, som väljer att försörja ytterligare två av sina fastigheter med grön värme och kyla. Genom att värma och kyla kontor med geoenergi minskar energibelastningen med upp till 70 % och möjliggör ytterligare miljöcertifiering.

Kungsleden minskar energibelastningen med upp till 75 procent

Nyheter 16.06.2014

Kungsleden AB (publ) största fastighet i Kista kommer från och med hösten 2014 värmas och kylas med förnyelsebar geoenergi genom en skräddarsydd bergvärmeanläggning. Projektet görs i samarbete med energibolaget Eco2 Energy. Bedömd energibesparing gör att fastigheten kvalificerar sig för Green Building-certifiering.

EQT-ägda energibolaget Adven expanderar till Sverige

Nyheter 07.05.2014

Det ledande energibolaget Adven i Finland och i Estland utvidgar sin affärsverksamhet och köper svenska Eco2 Energy. Företagets skräddarsydda värme- och kyllösningar är helt baserade på förnybar teknologi, till exempel geoenergi tillsammans med solenergi och bioenergi. Affären utgör en del av Advens tillväxtstrategi.