Hej, mitt namn är Håkan

"Det känns som att jag alltid befinner mig i den spännande fasen." 

- Håkan Roos, säljingenjör

Efter snart 1 år på Adven har jag tillräckligt med kött på benen för att ge den nyfikne en rättvis bild av vad jag gör i rollen som säljingenjör och hur det är att jobba på Adven överlag.

Som säljingenjör är man ofta ute och träffar kunder. I mitt fall är kunderna ofta beslutsfattare och tekniska experter på stora industribolag. För att förstå kundens behov krävs det att man ställer rätt frågor till rätt personer och att man besöker fabriken för att se med egna ögon hur saker och ting fungerar i dagsläget. Efter det gäller det att räkna, analysera och skissa på en teknisk lösning som svarar upp mot behoven vi tillsammans identifierat. Kurserna i energi och materialbalans var alltid de roligaste när jag pluggade på KTH, och det här området känns fortfarande helt rätt för mig.

Jag har även fått möjligheten att ta ett konceptutvecklaransvar i många projekt vilket passar mina intressen jättebra. Jag tror jag har fått det förtroendet dels på grund av mitt driv och min kapacitet, men även för att det på Adven ofta finns utrymme till att göra det man är bra på.

Alltid i ”den spännande fasen”

Det som både är positivt och kan vara påfrestande är att det känns som att jag alltid befinner mig i ”den spännande fasen” i alla projekt. När man jobbar på ett bruk eller i produktion som jag gjort tidigare så kan man få vänta många år från det att man identifierat förbättringspotential till att ett visst projekt prioriteras. På Adven är identifiering och förverkligande av förbättringsmöjligheter i industrin det vi gör i mitt team varje dag.

En riktigt bra dag på jobbet har jag lyckats identifiera och designa en teknisk lösning som gör skillnad för kunden både miljömässigt och lönsamhetsmässigt. Störst ”kick” får jag när lösningen dessutom är någonting som kunden inte alls har tänkt på själv. Jag utvecklas som allra mest i sådana skarpa lägen, när saker och ting ställs på sin spets och man lyckas leverera. När man kommer ut på andra sidan och inser hur mycket man lärt sig på vägen.

Kundens behov styr arbetet

En sak som gör Adven till ett spännande företag att vara på är att vi inte är rädda för att utforska nya affärsmöjligheter. Upptäcker vi ett behov som faller inom våra expertområden och som har både kund- och miljönytta, då undersöker man det!

Exempelvis hade Adven inte jobbat med MVR-indunstning innan det började efterfrågas av våra kunder, och nu har vi ett flertal sådana anläggningar inom Adven. Det innebär också att vi aldrig kommer till våra kunder med en cirkel som vi sedan försöker pressa i en kvadrat, något jag är stolt över att kunna säga. Det är roligt att jobba med sådana förutsättningar.

Ett hållbart arbetsliv

Det är häftigt att jobba med en affär som har sådan framtidspotential. Vi växer ju mycket nu och jag tycker vi har varit duktiga på att rekrytera drivna och kunniga personer som också är roliga att umgås med. Vi är bra på att hitta på saker utanför jobbet, något som jag har saknat på tidigare arbetsplatser. Det finns även en förståelse för privatlivets komplexitet och att man kan behöva prioritera familjen ibland. I en viss fas i livet går det inte att stirra blint på vilken tid man kommer och går på dagarna.

Jag tycker också det är viktigt att jag i mitt jobb känner att jag är med och bidrar till en bättre framtid och något som i slutändan kommer gynna planeten och oss människor. Det är ett syfte som jag gärna ägnar mitt arbetsliv åt.


Intresserad av att jobba med Håkan?

Spana in våra lediga tjänster

Läs fler medarbetarberättelser