5 goda skäl att välja geoenergi med Adven

Genom att göra din fastighet mer hållbar skapas fördelar både för din verksamhet, för människor och för planeten. Vi har listat 5 starka skäl till varför man ska välja geoenergi med Adven.

1. Förutsägbara och transparenta energikostnader

Med geoenergi är energikostnaderna mer förutsägbara jämfört med andra energilösningar. Priset är inte kopplat till marknadspriset på ett fossilt bränsle – vilket även gör det transparent under hela avtalsperioden. Energikostnaderna kan reduceras redan från första dagen!

2. Hållbarhet: geoenergi är ett effektivt sätt att minska koldioxidutsläppen

Förnybar geoenergi är en energiform med låga utsläpp som styr fastigheter mot en grönare framtid. Geoenergilösningar minskar koldioxidavtrycket betydligt och det är till och med möjligt att göra byggnader helt koldioxidneutrala. Förnybar geoenergi ligger i linje med hållbara värderingar och signalerar en miljövänlig företagsprofil mot kunder och andra intressenter.

3. Självförsörjning och förbättrad energieffektivitet

Geoenergi innebär att man blir självförsörjande på energi: energin utvinns och omvandlas lokalt och i närheten av de egna fastigheterna. Djupa hål borras ner I berggrunden, som fungerar som ett batteri: värmen som finns lagrad där från sommaren kan användas när det finns behov av uppvärmning under vintern. Med lokalt utvunnen energi förbättras energieffektiviteten betydligt. 

4. Bekymmerslöst: Adven tar hand om investeringen och driften av anläggningen

Med vårt koncept Energy as a Service behöver kunden inte själv stå för investeringen som det innebär att bygga en geoenergianläggning. Adven bygger, äger, driver och driftoptimerar anläggningen, inklusive bevakning och styrning dygnet runt.

5. Ökat värde på fastigheten

Fastighetsägare är allt mer intresserade av energieffektiva lösningar och hållbara värderingar. Geoenergi gör fastigheten mer attraktiv, inte bara för investerare och hyresgäster, men även för besökare och kunder. Det hjälper byggnader att uppnå kraven för miljöcertifieringar och att uppnå högre LEED nivåer (LEED, BREEAM). 

Om du är intresserad av att höra hur vi skulle kunna hjälpa dig att uppgradera din fastighets energisystem, kontakta oss idag!

Kontakta oss